Bültenler

Araştırmada Yenilikler Konferansı Kayıtları Devam Ediyor

Resilience / Dayanıklılık temasıyla bu yıl onuncusunu 25 Nisan’da gerçekleştirileceğimiz Araştırmada Yenilikler Konferansı’nın kayıtları tüm hızıyla devam ediyor. Katılım kontenjanla kısıtlı olduğu için sizler de yerinizi almak için şimdiden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Neden Resilience?

Dayanıklılık / Resilience kavramı bilimsel dünyaya 1970’lerin başlarında giriyor ve “Bir sistemin yaşadığı belli bir şoktan sonra kendini yeniden oluşturabilme kapasitesi” olarak tanımlanıyor. Genellikle ekoloji, biyo-çeşitlilik ve iklim değişikliği konularında Dayanıklılık / Resilience konsepti ve biliminden genişçe bahsediliyor.

Ekonomik Dayanıklılık / Resilience ise 2009’larda üzerinde çalışılmaya başlanmış bir kavram. World Economic Forum, Dayanıklılık / Resilience kavramını şöyle tanımlıyor: “Bir ekonominin belli bir şoka dayanma ve bu şoktan sonra çabucak toparlanarak eski büyüme performansına veya daha iyisine dönme kapasitesi.”

Dünyada yaşanan ticari gerginlikler, jeopolitik belirsizlikler vb nedenler küresel ekonomide belirsiz bir döneme işaret ederken, ülkemizde de son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar kolay bir dönemin içinde olmadığımızı bize gösteriyor. Dengelenme-Disiplin-Değişim kodları ile hazırlanan 2019-2021 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde bir dengelenme yılı olacağını düşündüğümüz 2019’un tüm toplum kesimlerinde bir mücadele yılı olacağı görünüyor.

Dayanıklılık / Resilience ise bu belirsiz dönemi başarıya dönüştüren bir kavram olarak karşımıza çıkıyor.

25 Nisan’da gerçekleştirilecek Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda; Araştırma ve Pazarlama dünyasındaki en sıcak konulara Dayanıklılık / Resilience merceğinden bakılacak.

Konferansta; Dayanıklılık / Resilience ‘a ulaşmada katılımcılara ilham verecek araştırma teknikleri/yaklaşımları ve dünyanın çeşitli coğrafyalarında benzer süreçleri yaşamış ülkelerin deneyimlerini içeren reçeteler, uzman konuşmacılar tarafından paylaşılacak.

Konferansta yer verilecek konu başlıkları ve konuşmacıları şu şekilde:

Konferansın birinci bölümünde katılımcılara ilham verecek araştırma teknikleri/yaklaşımları paylaşılacak;

• Tüketicilerle İlgili Taze İçgörüler Elde Etmek İçin Bilinç Dışını Araştırmak
Colin Strong – Ipsos Davranış Bilimleri Global Lideri, Humanizing Big Data adlı kitabın yazarı,

Davranış bilimiyle pazarlama araştırmalarını birleştirerek inovatif yaklaşımlar geliştiren Colin Strong; Davranışlarımız ne zaman bilinçdışıdan kaynaklanır? Ne zaman ise bilinçli düşünce ve isteklerimizin sonucunda bir davranış geliştiririz? Sorularının yanıtlarını 25 Nisan’da anlatacak.

• Videoları Analiz Ederek Davranışın Kodlarını Çözmek
Jill Telford, Ipsos MORI İngiltere CCO’su
Kirsty Fueller, Big Sofa Video Analizleri Platformu CEO’su

Davranış değişiklikleri büyük ve küçük oranlarda gerçekleşiyor. Büyük davranış değişikliklerini geleneksel veri toplama yöntemleriyle ölçümlemek ve takip edebilmek mümkün. Peki insanların geliştirdiği günlük jestler ve çözümler gibi daha küçük davranışları nasıl anlayabiliriz? Bu davranışları yakalayıp ürün ve hizmetlerle ilgili geri bildirim sağlayacak şekilde nasıl analiz edebiliriz? Yapay zeka ve insan uzmanlığı kullanılarak oluşturulan Görsel İçgörü Sistemi ile bunları yapmak artık mümkün. Detaylar ise Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda.

• iDNA ile Online Alışverişçileri Anlamak
Stuart Wood, Ipsos Perakende ve Alışverişçi Araştırmaları Global Başkan Yardımcısı

Marka ve perakendecilerin, teknolojiye yatkın hale gelen günümüz alışverişçileriyle etkileşime geçebilmeleri için yenilikleri hızlı benimsemeleri gerekiyor.
• Alışverişçi davranışlarını etkileyen son trendler ve
• Karar aşamasından teslimata kadar online alışverişçi yolculuğunu yeniden tanımlayan iDNA yaklaşımı,
örneklerle Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda paylaşılacak.

Konferansın ikinci bölümünde ise Dayanıklılık/Resilience konusuna sosyolojik ve ekonomik reçetelerle bakılacak:

• Toplumu, Yaşam Tarzlarını ve Tutumlarını Daha İyi Tanıyarak Dayanıklılığa Ulaşmak
Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı

Ahu Şendilmen, Ipsos Tüketici Panelleri Türkiye ve Global Hizmet Birimi Lideri

Türkiye’nin en geniş kapsamlı yaşam tarzı araştırmalarından olan Türkiye’yi Anlama Kılavuzu kapsamında gerçekleştirilen ve toplumu daha iyi anlamanıza olanak sağlayacak toplumsal kümeler çalışmasının en güncel sonuçları ilk kez Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda paylaşılacak. Uzman akademisyenlerle birlikte çalışması yapılan toplumsal kümeler, toplumu anlamak adına bizlere yeni bir pencere açacak…

• Ekonomide ve Pazarlamada Dayanıklılık İçin İlham Verici Reçeteler
Alex Grönberger, Ipsos Latin Amerika Bölge CEO’su
Clifford Young, Ipsos Amerika, Sosyal Araştırmalar Başkanı ve Ipsos Seçim Araştırmaları Global Lideri
Rimantas Reimontas, Ipsos Rusya CCO’su

Dünyada yaşanan ticari gerginlikler, jeopolitik belirsizlikler ve başka birçok unsur küresel ekonomide belirsiz bir döneme işaret ederken, ülkemizde de son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar kolay bir dönemin içinde olmadığımızı bize gösteriyor.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında benzer süreçleri yaşamış/yaşayan ülkelerin deneyimlerini içeren reçeteler, uzman konuşmacılar tarafından Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda paylaşılacak.

• Ekonomik krizlerin eksik olmadığı Güney Amerika’da markalar nasıl mücadele ettiler, ediyorlar? Alex Grönberger anlatacak.
• Rusya’da ekonomi zor dönemlerden geçerken markalar nasıl stratejiler izliyorlar? Rimantas Reimontas’tan dinleyeceğiz.
• Clifford Young ise 2008’de derin bir kriz ile sarsılan Amerikan pazarında neler yaşandığını anlatacak.

• İş Hayatında, Kişisel hayatımızda ve Sosyal Sorumlulukta Dayanıklılık
Hamdi Ulukaya, Chobani Kurucusu ve CEO’su ve Tent Vakfı Kurucusu

Gerek ticari gerekse sosyal girişimci yönüyle dünyaca tanınan önemli bir isim olan Hamdi Ulukaya Resilience/Dayanıklılık konusunda kendi deneyimlerinden süzülen bir konuşma yapacak ve önerilerini iletecek. Ulukaya konferansa video ile katılım gösterecek.

Araştırmada Yenilikler Konferansı Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor.

Bu yılki konferans katılım ücretlerinin tamamı Balatlı çocukların eğitimine destek olacak. Konferansa katılım Bütün Çocuklar Bizim Derneği’ne yapılacak kişi başı minimum 600.- TL’lik bağışla gerçekleştirilecek.

Toplanan bağışlarla, İstanbul Balat’ta yer alan Kırımlı Aslanbey İlkokulu’nda bir Maker Lab kurulacak ve imkanı olmayan çocukların yaz okuluna katılımları sağlanacak. Yapılacak her bir bağış hem Maker Lab kurulumuna katkıda bulunacak hem de bir çocuğun yaz okuluna katılımını sağlayacak. Hedefimiz en az 100 çocuğun yaz okuluna katılmasını sağlayarak bambaşka deneyimlerle hayata daha umutla bakmalarına katkıda bulunmak…

3 kişilik bağış yapan bir grup +1 kişiyi de davetli olarak getirebilecek.

Hesap bilgileri
Hesap Adı: Bütün Çocuklar Bizim Derneği
Finansbank Kavacık Şubesi
IBAN : TR85 0011 1000 0000 0077 0480 18

Kayıt işlemleriniz için bağış yaptıktan sonra dekontu konferans@ipsos.com adresine göndermeniz yeterli olacaktır.

Konferans broşürü için buraya tıklayın.

Mart 27, 2019

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın