Haberler

Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda ESNEKLİK Konuşuldu.

Yalnızca Araştırmanın gelişimine odaklanan ve geliri sosyal projelere aktarılan tek konferans olan Araştırmada Yenilikler Konferansı, 09 Mayıs’ta Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleştirildi.

Pazarlama ve araştırmanın en sıcak konuları, alanının global ve yerel uzmanlarıyla Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda ele alındı.

Moderatörüğünü CNN TÜRK’ün deneyimli ismi Başak Şengül’ün gerçekleştirdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Konferansı Başkanı ve Ipsos Türkiye CEO’su Sidar Gedik şunları iletti:
“Zaman zaman durup, kendimize, dünyaya ve işimize şöyle biraz dışarıdan ve nesnel bir şekilde bakmaya şiddetle ihtiyacımız var.
Siyaseten, teknolojik olarak, sosyolojik olarak, iş yapış biçimleri anlamında imkansız dediğimiz bir çok şeyin hayatımızın yeni normalleri olduğunu yaşadık yaşıyoruz.
Büyük gelişmelerin, değişimlerin yaşandığı bir dönemde uyum sağlayabilmek için kırılmadan esnemeyi öğrenmeliyiz. Esnemek sadece değişime uyum sağlamak da değil, aynı zamanda genleşmek demek. Yeni ürünler/hizmetler, yeni müşteriler/tedarikçiler, yeni coğrafyalar için genleşebilmeliyiz.
Yeterli esnekliği gösteremediğimiz için belki de geçmişte pek çok gelişim fırsatını kaçırdık. Oysa ki yeni durumları, konuları anlamaya çalışmalıyız, tabii ki bunun için araştırma yatırımı yapmalıyız.
Yaşarken, araştırırken, uyum sağlamaya, günü yakalamaya çalışırken kendimizi akışa bırakabilmek, mutlu olmayı başarabilmek de önemli.
Konferansımız kapsamında tüm geniş kavramları ele almak elbette zor ancak olabildiğince pek çok konuya değinmeye çalıştık.
Bu çerçevede; Ekonomide, Perakendede, Reklamda, Araştırmada ve de Kişisel Hayatımızda nasıl ve nereye kadar esnedik, esniyoruz, esnemeliyiz konularını uzman isimlerden dinledik ve hep birlikte tartıştık.
Hem profesyonel hem de toplumsal paylaşım için hepimize güzel bir fırsat sunan Araştırmada Yenilikler Konferansımızın bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.”

Konferansın topluma katkı sağlama işlevi her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Konferansa katılım, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağış yapılarak sağlandı. Toplanan bağışlarla TEGV’in Şırnak-Cizre’de bulunan Öğrenim Biriminin yeni yerine taşınması ve çocukların eğitim desteği almaya başlaması sağlanacak.

İkigai Kitabının Yazarı İlk Kez İstanbul’daydı
Konferansın Araştırma, Ekonomi, Reklam ve Pazarlama ile ilgili konu başlıklarının yanı sıra bu yıl kişisel gelişim konusuna da değinildi ve kişisel hayatımızda esneklik temasından yola çıkarak, Türkiye’de de çok satan kitaplar arasında yer alan İkigai: Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırları Kitabının yazarlarından Francesc Miralles konferansın konuşmacısı olarak yer aldı ve Miralles ilk kez Türkiye’ye gelerek kitabından ve Ikigai felsefesinden detaylarıyla bahsetti.

Konferansın diğer konu başlıkları ve konuşmacıları ise şöyleydi:

Perakende ve Alışverişçilerin Dünyasında Esneklik
Durmaksızın ve çok hızlı şekilde değişen günümüz koşullarında perakendeci açısından esneklik en uzun ömre sahip pazar avantajlarından, alışverişçi için ise en önemli faydalardan biri.
Ipsos’un perakende ve alışverişçi araştırmaları konusunda uzman olan hizmet birimi Path to Purchase’in global lideri olan Alison Chaltas, perakendede ve alışverişçilere dönük pazarlamada esneklik sağlayan uygulamaları örnekleriyle birlikte anlattı.

Mood Modelling: Sosyal Medyadaki Ruh Halini Anlamada Yapay Zeka ile Gerçek Zamanlı Esneklik
Sosyal medya platformlarındaki toplumun genel ruh halini analiz edebilen yepyeni bir yapay zeka uygulaması geliştirildi. Mood Modelling adı verilen bu uygulama ile Twitter üzerinde bireylerin yaptığı paylaşımlardan genel ruh halini anlık olarak takip edebilmek ve buna göre hedef kitlenizin ruh haline dönük gerçek zamanlı esnek iletişim ve kampanyalar geliştirmek mümkün. Detayları ise Ipsos Marketing Science Direktörü Serkan Ceran ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ezgi Akpınar Uysal örnek bir çalışma üzerinden aktardılar.

Yatırım Araçlarında Bitcoin Esnekliği (Panel)
Günümüzün en çok konuşulan konularından biri olan Bitcoin ve Blockchain platformu, uzmanların katıldığı bir panelde tartışıldı. Kripto paralar nasıl ortaya çıktı? Bunların arkasındaki Blockchain Platformu nasıl çalışır? Kripto paraların düşüşü-çıkışı trendi nelere bağlıdır? Tüketiciler, Bitcoin vb kripto paraları güvenilir bir yatırım aracı olarak görüyorlar mı? Günlük tüketim ve marka tercihlerinde kripto paraların gelecekte bir etkisi olacak mı? gibi bir çok sorunun yanıtı bu panelde verildi.
Başak Şengül’ün moderasyonunda gerçekleştirilen panele katılan uzmanlar şöyleydi: BloombergHT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, Global Stratejist Şant Manukyan ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Bloomberg BusinessWeek Türkiye köşe yazarı İsmail Hakkı Polat.

Dijital Reklam Stratejilerinde Etkili ve Verimli Olmak için Esnek Taktikler
Dijital iletişim araştırmalarında Ipsos’un global lideri olan Ipsos Connect CDO’su Andrew Bradford, konferansta gerçekleştirdği sunumun ilk bölümünde dijital reklamlar sanıldığı gibi verimli, ekonomik ve etkili mi? sorusunu tartıştı ve sunumunun ikinci bölümünde ise bu konuda markalara yol gösterici taktikler verdi.

Dijital Platformlarla Birlikte Reklamlarda Esneklik
Dijital Platformlardaki reklam stratejileri nasıl gelişiyor? Bir reklam veren olarak dijital platformlar nasıl strateji uyguluyorlar? Bu iki temel soru çerçevesinde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Ipsos Connect Türkiye Genel Müdürü Yasemin Özen Gürelli üstlendi. Panelistler ise; 4129 Grey CEO’su Alemşah Öztürk, Carat&Vizeum Dijital Yöneticisi Leyla Akcan ve Doğuş Yayın Grubu Dijtal Reklamlar Grup Başkanı Yakup Erdoğan’dı.

Konferansta gerçekleştirilen sunum dosyaları için buraya tıklayın.

Mayıs 25, 2018

0

Haberler

Yorum yazın