Bültenler

Özgür, 7-24, Çok Sesli Bir Kalitatif Araştırma Platformu: Dijital Atölye

Markalar tüketicisinin peşini bırakmak istemez. Ipsos UU Kalitatif Araştırmalar da markaların her an yanında olabilmek için 7 -24 bu merakı besleyecek Dijital Atölye isimli çalışmasını başlattı. Bu sene başında ise ilk olarak Dijital Atölye’deki katılımcıların yeni yıldan beklentileri öğrenildi.

Katılımcıların yeni yıldan ne bekledikleri, kaygıları, ve hayallerinin sorulduğu bu ilk çalışmadan çıkan bazı içgörüler şöyle:

- Çok naif bir şekilde, biraz da “acaba tüketicilerimiz yeni yılda ne almak isterler?” maksadıyla sorduğumuz yeni yıl dilekleri, bizi toplumsal gerçekliğimizle tekrar yüzleştirdi: biz anı yaşamasını pek bilmiyoruz.

- İster kısa ister uzun vadeli geleceklerine dair bir şey soralım, bizim insanımızın şöyle bir refleksi var: Yeni yıldan beklentiler hep büyük umutlarına, arzularına, hayattan en temel isteklerine dair. Kimse yeni bir parfüm istemiyor. Fiyakalı bir kıyafet sahibi olmak, ya da «haftasonu sahilde daha çok piknik yapmak» gibi günlük hayat ve tüketime dair beklentiler, çok daha büyük ideallerin gölgesinde kalıyor.

- “Yeni yılda ne olsun?» denildiğinde hemen gerçekleşebilir günlük istekleri hedeflemek yerine, hayata dair büyük idealleri hayal etmek daha bize özgü. Belki de kısa vadeli planlar yapmak için kendimize ve kaynaklarımıza sırtımızı dayayamıyoruz.

• Bir lise öğrencisi, yeni yıldan, kendi yaşam alanındaki gerçeklik baskısıyla, kendini gerçekleştirebileceği o öteki kişiyi diliyor. «Bu sene sevgili bulduğum yıl olsun»

• Bir üniversite öğrencisi, yılların getirdiği baskıyı, kısıtlanmayı üzerinden bir çırpıda atmak istercesine, yeni yılda dünyayı keşfetme, başka başka deneyimler hayalinde.

• Yeni hayata atılan bir genç yetişkin, bugüne kadar başardıklarını bir adım daha öteye taşımak istiyor: daha iyi bir iş, daha fazla para, daha büyük bir ev.

• Yaşam döngüsünün amaçlarını büyük ölçüde gerçekleştiren ev hanımları ise, zor ve sert koşulları biraz daha azaltmak, yeni yılın omuzlarındaki baskıyı biraz daha alıp götürmesini diliyor – borçlarımı kapatayım, kenara köşeye para koyabileyim.

Ipsos UU’cular Dijital Atölye’yi şöyle anlatıyor:

Dijital Atölye’nin Künyesi

- 105 katılımcı
- 7 il (İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Erzurum)
- Kadın & Erkek
- 4 ayrı hedef kitle: Ev hanımları, Çalışanlar, Lise öğrencileri, Üniversite öğrencileri
- 15-45 yaş aralığı

Atölye’nin kullanılabileceği senaryolar saymakla da, düşünmekle de bitmiyor. Sadece ilk aşamada ilham verebilecek birkaç fikri sıralarsak;

- Aynı anda 105 kişiye soru sorup, akşamına cevap bulmak istediğiniz günlerde,
- “Projem bitti, ama aklıma birden yepyeni sorular geldi” dediğinizde,
- Zamandan ve mekandan tasarruf etmek istediğiniz anlarda,
- Aklınızdaki küçük birkaç soru için şehir dışına çıkmak zorunda kalmak istemediğinizde,
- “Yeni paketimizi test ettik ama son anda şurasında ufak bir değişiklik yaptık, acaba ne derler?” diye şüphe içinde kalmak istemediğinizde,
- Herhangi bir gündemle ilgili son dakika gelişmelerini ve tüketicinin tepkisini anında takip etmek istediğinizde,
- “Rakip yeni reklam çıkmış, millet dün gördü mü acaba, ne diyorlar ki, hemen öğrenmeliyim!” dediğiniz anlarda,

ve tüm bunları aktif, hiç durmayan, özgür, uzun soluklu, yenilikçi ve düşük maliyetlerle çözüm sunan bir platformda yapmak istediğiniz her an Ipsos UU Dijital Atölye kullanımınıza hazır.

Atölye bizim için gerçekten bir atölye mantığıyla çalışıp pek çok farklı anı harmanlayacak, bunu yaparken de atölye çalışkanlığında teknolojinin nimetlerinden yararlanmamızı sağlayacak bir oluşum.
Biz tüm Ipsos UU ekibi olarak buradayız, sizleri de Atölye’de görmek için sabırsızlanıyoruz!

Ipsos UU Dijital Atölye ile ilgili detaylar için http://ipsosuuturkiye.wix.com/dijitalatolye sitesini ziyaret edebilir, ve Ipsos UU müşteri temsilcinizle iletişime geçebilirsiniz.

Şubat 24, 2016

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın