Bültenler

Dünya’da Ekonominin Nabzı, Türkiye’de Politik Duruşla Paralel Ekonomik Değerlendirmeler

Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 25 ülkenin vatandaşlarının kendi ülkelerinin ekonomik durumunu değerlendirdiği Ipsos Global @dvisor Araştırması Mart ayı sonuçlarına göre; tüm vatandaşların ortalama yüzde 38’i ülkelerinin ekonomik durumunu bir önceki döneme göre değişim olmaksızın olumlu algılıyor. Türkiye, 25 ülke ortalamasının 2 puan üstünde, yüzde 40 olumlu algılanma ile 9. sırada yer alırken, Suudi Arabistan (yüzde 86), İsveç ( yüzde 80) ve Almanya (yüzde 76) ilk üç sırayı, İspanya ve İtalya yüzde 6 ile son sırayı paylaşıyor.

Türkiye’de Ekonomik Değerlendirmeler Politik Duruşla Paralel

Türkiye açısından sonuçlar değerlendirildiğinde, 30 Mart seçim atmosferi içerisinde ekonomiyi olumlu algılama oranının özellikle iktidar partisinin seçimlerde aldığı oy oranına yakın bir değerde olması dikkat çekici. Türkiye’de 17 Aralık’ta iktidar partisine yönelik yolsuzluk iddiaları ile başlayan süreç ve Türk parasının değer kaybı gibi somut ekonomik göstergeler ekonomik değerlendirmeleri politik duruşa oldukça yakınlaştırmış gözüküyor. Geçtiğimiz yılın Ekim ve Kasım aylarında sırası ile yüzde 50 ve yüzde 48 olan olumlu algı oranı, Aralık ayında yüzde 45, bu yılın Ocak ayında yüzde 43 ve Şubat’ta da son 3 yılın en düşük oranı olarak yüzde 39 gerçekleşmesi 17 Aralık sürecinin etkisini net olarak ortaya koyuyor.

Yerel seçimlerin sona ermesi, iktidar partisinin seçimlerden yüksek bir oy oranı elde etmesi ekonomik beklentilerde bundan sonraki dönemde daha olumlu bir algı yaratacaktır.

Global @dvisor Mart ayı raporunu detaylı incelemek için buraya tıklayın.

Nisan 24, 2014

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın