Bültenler

Global Kamuoyunun Endişelerini Araştırdık

Ipsos Global @dvisor tarafından gerçekleştirilen uluslararası araştırma, bir kez daha Dünyanın endişelerini ortaya koydu. Buna göre Yoksulluk ve Sosyal Eşitsizlik dünyanın en çok endişelendiği konu olurken, Türkiye’de ise İşsizlik en büyük endişe olarak başı çekti.

28 ülkeden toplam 19 bini aşkın kişiyle online olarak gerçekleştirilen araştırmaya göre global kamuoyunun çoğunluğu ülkelerinin yanlış yolda ilerlediğini düşünüyor (ortalama %61). Buna karşın Çin (%90), Suudi Arabistan (%78) ve Hindistan (%58) ülkelerinin doğru yolda ilerlediğini düşünüyor. Araştırmaya Türkiye’den katılan bireylerin %64’ü de ülkenin yanlış yolda ilerlediğini belirtiyor.

Dünyanın en çok endişelendiği 3 temel konu ise;

1. Yoksulluk / Sosyal Eşitsizlik dünyanın en büyük endişesi… (%34) Bu konuda en çok endişelenen ülke ise Rusya (%60) en az endişe duyan ülke ise ABD (%22)

2. İşsizlik dünyanın en büyük ikinci endişesi. Bu konuda en çok endişelenen ülke ise %62 ile Güney Afrika. İşsizlik konusunda en az endişelenen ülke ise %7 ile Hollanda.

3. Suç ve şiddet ise dünyanın en çok endişelendiği üçüncü konu. Bu konuda en çok endişelenen ülke ise Meksika (%66) en az endişe duyan ülkeler ise Rusya ve Suudi Arabistan (%10)

Araştırmaya Türkiye’den katılan bireylerin belirttiği en büyük 3 endişe ise şöyle sıralanıyor;

1. İşsizlik %47

2. Yolsulluk / Sosyal Eşitsizlik %37

3. Suç ve şiddet %31

Detaylı Raporu incelemek için buraya tıklayın.

Araştırma Hakkında

Bu araştırma Ipsos Online Paneli üzerinden 28 ülkede toplam 19,508 bireyle gerçekleştirilmiştir. Bu ülkeler: Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Şili, Fransa, İngiltere, Almanya, Macaristan, Hindistan, Israil, İtalya, Japonya, Malezya, Meksika, Peru, Polonya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, Türkiye ve ABD’dir.

Yaş aralığı ABD, Güney Afrika, Türkiye, Israil ve Kanada’da 18 – 74, diğer ülkelerde ise 16 – 74’tür. Araştırma 20 Aralık 2019 – 3 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Her ülkeden yaklaşık 1000+ bireyle gerçekleştirilen araştırmada sadece şu ülkelerde 500+ kişiyle araştırma gerçekleştirilmiştir: Brezilya, Şili, Çin, Hindistan, Malezya, Meksika, Rusya, Peru, Suudi Arabistan, Güney Afrika ve Türkiye. Bu ülkelerde örneklem genelden ziyade orta ve üst gelir grubu ve internet erişimi olan nüfusu temsil etmektedir. Her hâlükârda bu sosyal gruplar önemli ve büyüyen bir orta sınıf olduğu için sonuçlar bu ülkelerin nabzını anlamak için önemli göstergelerdir.

Demografilerle dengeli olmak için ağırlıklandırma kullanılmıştır.

Şubat 25, 2020

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın