Bültenler

Kepek Sorunu, Banyo Sıklığı, Peki ya Makyaj? Türkiye’de Kadınların Kişisel Bakım Alışkanlıkları…

Türkiye’de kadınlar temel kişisel temizlik çerçevesinde genel olarak haftada 2-3 kez banyo yapıyorlar. Dişlerini günde en az bir kere fırçalayanların oranı yüzde 80 ve bu oran çalışan kadınlar içinde daha yüksek.

Kadınların en çok yaşadığı saç sorunları olarak dökülme, yağlanma ve kepeklenme öne çıkıyor. Sadece kepek problemi yaşayan kadınların evlerinde yaşadıkları soruna özel şampuana ayrılan pay daha yüksek gözüküyor.

Bu sonuçlar Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırması’ndan derlenen özel bir rapordan…

Türkiye’de kadınların temel temizlik alışkanlıklarını ve kişisel bakım ürünleri kullanım davranışlarını incelemek ve bu çerçevede genel bir fikir vermek amacıyla Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırması’ndan özel bir rapor hazırlandı. Rapor kapsamında Türkiye’de 14 yaş üstü 8032 kadınla bir araştırma gerçekleştirildi. Raporda Türkiye’deki kadınların temel fiziksel özellikleri, temizlik alışkanlıkları ve kişisel bakım davranışları incelendi.

Rapordan çıkan diğer özet bulgular ise şu şekilde;

Ortalama Bir Kadın 3 Farklı Makyaj Ürünü Kullanıyor

Kadınların kullandığı makyaj ürünü çeşitliliği de demografik özelliklere göre farklılık gösteriyor. Yüksek sosyo-ekonomik statü ve 20-25 yaş arası kadınlar 4 farklı makyaj ürünü kullanırken, düşük sosyo-ekonomik statü ve ilerleyen yaşlardaki kadınlar 2 farklı makyaj ürünü kullanıyor

Bakımlı Kadınlar

Aşağıdaki alışkanlıkları ile ortalama bir kadından farklılaşan kadınlar rapor kapsamında ayrı bir grup olarak incelendi;
• Haftada en az 2-3 kere banyo yapan
• Her gün dişlerini fırçalayan
• Ayda en az 1 kere kuaföre giden
• Ayda en az 1 defa manikür ve makyaj yapan
• Deodorant kullanan

Bakımlı kadınların hanelerindeki kişisel bakım harcaması ortalamanın % 30 üzerinde.

Bakımlı kadınlar fiyata daha az duyarlılar ve alışverişte listelerinin dışına çıkıyorlar.

Bakımlı kadınların % 25’i internetten alışveriş yapıyor.

Kadınların Kişisel Bakım Alışkanlıkları Raporu ile ilgili daha fazla bilgi almak için Seçil Güleç (secil.gulec@ipsos.com) ile iletişime geçebilirsiniz.

Nisan 24, 2014

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın