Bültenler

Marka Tercihinde Çocukların Sözü Geçiyor

Çocuklar günümüzde tüketimin ve alışveriş kararlarının önemli bir parçası; dolayısı ile pek çok markanın da hedefinde yer alıyorlar. Alışverişteki marka tercihinde; çocuk, anne kararının üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahip. Ipsos tarafından gerçekleştirilen araştırma, çocukların medya tüketim alışkanlıklarını ortaya koyuyor ve markalara iletişim kanallarına karar vermede yol gösteriyor.

Alışverişlerde ebeveyne çoğunlukla eşlik eden ve aynı zamanda, kendi cep harçlıkları ile tüketimi bire bir gerçekleştiren çocuklar, çoğunlukla kendi ilgi alanlarında marka tercihinde ciddi bir yere sahipler. Satın alım kararı anında anne için dahi çocuğun beğenisi ön plana çıkıyor. Alışveriş esnasında anne yanında olan çocuk belirli bir ürünü, markayı istiyor ve genellikle abur cubur ürünlerine yöneliyor.

Çocuklar için ürün seçiminde televizyon reklamları en önemli kriter!

Erken yaşlarda çocuk kanalları daha çok tüketildiğinden, çocuklar buradaki reklamlara ilgi gösteriyor: animasyon ve çocuk/bebek oyuncuların olduğu reklamlar ilgi çekiyor.

Yaş büyüdükçe ailenin diğer fertleriyle beraber ulusal kanalların izlenmesi artıyor ve bu kanallardaki reklamlar daha çok izleniyor. Reklam tarzı olarak da dinamik reklamlar ilgi çekiyor.

Her 10 çocuktan 7’si online!

Günümüz çocukları teknolojinin içinde büyüyorlar. İnternet her ne kadar ebeveynlerin kaygılandığı bir mecra olsa da, gün geçtikçe televizyonun yerine geçiyor. Artık her 3 çocuktan 1’i interneti televizyona tercih ediyor!

Araştırma Hakkında

Çocukların Medya Tüketimi ve Alışkanlıkları Araştırması, Ipsos Hane Tüketim Paneli örneklemi içerisinden seçilmiş 0-14 yaş arası çocuk sahibi 800 hanede gerçekleştirildi. Bu araştırmada temel amaç, çocukların günlük hayatlarını anlamak. Araştırma, çocukların saat saat tüm günlük aktivitelerine, medya tüketim alışkanlıklarına, kanal ve internet sitelerinde geçirdikleri zamana, reklam izleme eğilimlerine dair detaylı bilgiler veriyor. Araştırma raporu, çocuk yaşam tarzı anketi ve 1 hafta boyunca doldurulan çocuk medya tüketim günlüğü verileri ile hazırlanmıştır.

Araştırmayla ilgili detaylı bilgi için: ( sezi.peynirci@ipsos.com )

Mart 24, 2016

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın