Bültenler

Saha Araştırmalarını Güçlendirmek

Saha Araştırmacısı Destekleme
Üç ayaklı projenin ilk parçası anketör diye de adlandırılan saha araştırmacılarını desteklemeye ayrıldı. Buna göre Ipsos KMG iş ortaklarıyla birlikte Saha Araştırmacısı Haklar Bildirgesi’ni hazırladı. Bildirge anketör haklarının korunmasını resmileştirerek yaygınlaştırmayı amaçlıyor. 
Saha araştırmacılarına yönelik sertifika eğitimleri de başlatıldı ve ilk aşamada Istanbul’da 235 saha araştırmacısına eğitim verildi. Bu eğitimler düzenli bir şekilde devam ettiriliyor. 
Mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla yaptıkları anketler konusunda yüksek düzeyde kaliteyi devamlılık içinde sağlayanlara Ipsos ve iş ortaklarında staj ve sürekli iş olanakları sağlanacak. Destek programının içinde değişik maddi teşvikler de yer alıyor.
Veri Toplama Süreçlerinde Teknolojik Dönüşüm
Saha araştırmalarını güçlendirme programının  ikinci ayağı veri toplama süreçlerinin teknolojik dönüşümü. Buna göre Istanbul’da kurulu 9 stüdyo (veri toplama köşesini) ses ve görüntülü olarak izleme yapılabilir hale dönüştürdü. Böylece stüdyolarda yapılan anketler her yerden canlı olarak izlenebilir hale geldi. 
Yüz yüze Anketlerin önemli bir bölümünü 650 laptop şeklinde bilgisayarla yapan Ipsos KMG, bu anketlerin “online” yapılması için gerekli yatırımları yaptı. Ayrıca, bu anketler Türkiye’nin neresinde yapılırsa yapılsın online bağlantılar yoluyla canlı olarak kontrol edilebilir, ses ve ekran kontrolü yapılabilir hale geldi. 
Tek Bir Kalite Yönetim Sistemi
Saha Araştırmalarını Güçlendirme Programının Üçüncü Ayağı ise Ipsos KMG ve iş ortağı olan saha şirketlerinin tek bir kalite yönetim sistemine bağlanmalarını sağlamak. Tek kalite yönetim sistemi; ortak veri girişi platformları, iç denetim ilkeleri, insan kaynakları sistemleri ve ödül-teşvik sistemlerini oluşturuyor. 
Ipsos KMG Operasyon Genel Müdürü Akın Şahin, Saha Araştırmalarını Güçlendirme Programı ile araştırma sürecinin en önemli halkalarından biri olan veri toplama uygulamalarını üstün teknoloji ile donatılmış sürdürülebilir ve kurumsal bir yapıya taşıyacaklarını söyledi.  Şahin şunları ekledi: “Halk arasında daha çok anketör diye bilinen saha araştırmacıları çok önemli bir işlev üstleniyorlar. Türkiye’nin doğru verilerle hareket etmesine imkan sağlayan araştırma sektörünün en önemli parçalarından birisini oluşturuyorlar. Saha Araştırmacısı Hakları Bildirgesi ve bunu takip eden uygulamalarla bu önemli işi daha saygın bir noktaya taşımak istiyoruz.”

Ağustos 24, 2012

0

Bültenler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın