Bültenler

Sanal Gerçeklik mi Arttırılmış Gerçeklik mi? – Araştırmacılar için Sırada Ne Var?

Amerika ağırlıklı olmak üzere 300’den fazla üyesi olan ve Araştırmanın Değerlerini temsil etme vizyonu ile çalışan CASRO kuruluşunun 2015 dergisinde Ipsos Loyalty’den John Carroll; 2 gelecek vaad eden teknolojiyi değerlendiriyor: Oculus Rift (sanal gerçeklik) ve Google Glass (artırılmış gerçeklik) ve bu iki teknolojiden araştırmacıların ne gibi çıkarımlar elde edebileceğini belirtiyor…

  1. Oculus Rift: Oyunlaştırmanın pazarlama araştırmasına dönüştürülmesi… peki bu tam olarak nedir?

Rift ürünü, oldukça geniş bir izleme alanı ve hiper duyarlı, gerçek zamanlı ve baş hareketli izleme kullanarak kullanıcıya üç boyutlu bir deneyim sunan bir gözlükten oluşuyor.

Bunu neden göz önünde bulundurmalıyız?

Facebook’un Oculus VR’ı 2 milyar dolara satın alması VR’nin ileride ne kadar önemli olacağına inandığını gösteriyor. Zuckerberg, Rift’i eğitim ve sağlık alanlarında kullanmayı daha o zamanlarda hayal ediyordu.

Peki bunun Araştırma için önemi nedir?

Alışverişçi pazarlaması (Shopper Marketing), yeni ürün geliştirilmesi ve reklam testi çalışmalarının video oyunlar içerisinde yapıldığını bir hayal edin.

Artırılmış gerçekliğin 100 milyon kullanıcı siparişi üzerinden yaygın bir şekilde kullanımı, muazzam bir araştırma paneli yaratıyor.

Online sanal davranışı offline “gerçek dünya” tüketici davranışıyla birleştirmek hiç olmadığı kadar daha hızlı, daha ucuz ve daha iyi araştırma sonuçları sağlayacaktır.

2. Google Glass: Veriyi hızlıca büyütmek

Nedir?

Ses kontrolleriyle birlikte dokunma ve hareket sensörlerini kullanarak, Glass, hızla çeşitlenen bir uygulama yelpazesine erişim olanağı sağlıyor: standard akıllı telefon uygulamaları (düşün sesli ara, email, web araması)’ndan, anlık görsel yabancı dil çevirileri gibi artırılmış gerçeklik özelliklerine kadar…

Neden göz önünde bulundurmalıyız?

Google, Ray-Ban, Oakley ve diğer gözlük markalarıyla işbirlikleri yapıyor bu da Glass’ı 1,500 USD’lik fiyatına rağmen daha geniş çapta bulunabilir hale getiriyor.

Pazarlama araştırması için bu ne anlama geliyor?

Müşteri yolculuğunu haritalayan uygulamalar Glass’a yüklenebilir, böylelikle tüketici deneyimleriyle ilgili detaylı bilgi edinilebilir.

Moderatörler, konum belirleme, zaman ve diğer tetikleyicilere bağlı olarak katılımcılara eş zamanlı talepler ve bilgilendirmeler gönderebilirler.

Glass uygulamaları, vücut hareketleri, göz takibi, ses, video ve diğer davranışsal verileri en ince ayrıntısına kadar eş zamanlı olarak elde edip, analiz ederek raporlayabiliyor.

Peki, araştırmacılar şimdi ne yapmalı? John bize 3 hızlı aşamayı öneriyor:

  1. Bir set Google Glass ve The Rift satın alın ve bunları araştırmada nasıl kullanabileceğiniz üzerinde düşünün. Ek olarak bu eğlenceli bir keşif!
  2. Sanal ve artırılmış gerçeklik araçlarının gösterildiği konferanslara bu araçlar pazara ulaşmadan katılın
  3. İş ortaklarınızı, müşterilerinizi bu yeni teknolojileri pratikte uygulamak için teşvik edin.

Detaylı makaleyi okumak için buraya tıklayabilirsiniz:

http://issuu.com/casro/docs/casro_2015_online_journal/40

Aralık 23, 2014

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın