Bültenler

Türkiye’ye ve Dünya’ya Bir de “UUniverse”den Bakın

Ipsos UU Kalitatif araştırma uzmanları, Türkiye’nin de dahil olduğu 55 farklı ülkenin kültürel özellikleri ve yaşam tarzlarıyla ilgili tüm detayları tek bir kitapta topladı.

Artık hiçbirimiz kendi sınırlarımız içinde, kendi penceremizin manzarası ile yetinmek zorunda değiliz. Giderek gelişen ve yaygınlaşan iletişim teknolojileri ile dünya her zamankinden küçük, mesafeler her zamankinden yakın. Türkiye de büyüyen vizyonu ve artan ekonomik gücüyle bu küçülen dünya içinde her zamankinden daha aktif. İşadamlarımız, yatırımcılarımız ve profesyonel yöneticilerimiz yeni pazarlara girmek, küresel markalar yaratmak ve bunları yönetmek konusunda sürekli bir gelişim içinde.

Ipsos’un kalitatif organizasyonu Ipsos UU, 55 farklı ülkenin kültürel özelliklerini ve yaşam tarzlarıyla ilgili araştırmacılara yol gösterecek tüm detayları tek bir kitapta topladı. Kitapta “Japonlar iş çıkışında ne yaparlar?”, “Malezyalılar nasıl evlerde yaşarlar?”, “İsveç’te aile yapısı nasıldır?”, gibi yüzlerce farklı sorunun cevabı yanında Türkiye ile ilgili de bilgiler bulunuyor. Kitaba göre geniş aile ve akrabalık ilişkileri hala Türkiye toplumunun en önemli taşıyıcı gücü; başarı, hiyerarşi ve kurallara saygı ise toplum içinde kabul görmenin en önemli anahtarları. Kitapta Türkiye toplumunun yemek yeme, alışveriş ve diğer sosyal alışkanlıkları ile öne çıkan değerleri hakkında ayrıntılı analizler de yer alıyor. Ayrıca, Türkiye’deki nüfusun %45’i hiç tatile gitmediği, Türkiye’de erkeklerin %40’ının bıyıklı olduğu ve Türkiye’de kadınlarının %62’sinin 25 yaşından önce evlendiği gibi ilginç bilgi ve gözlemlere de rastlanıyor.

http://www.ipsos.com/sites/ipsos.com.marketing/files/UUniverse_2013/index.html linkinden incelenebilecek bu kapsamlı kitap, sadece küresel ekonomide aktif rol oynamak isteyen girişimci ve yöneticilere farklı ülkelerdeki bariyer ve fırsatları göstermekle kalmıyor, aynı zamanda herkesin faydalanabileceği küresel bir yaşam tarzı dökümantasyonu özelliği taşıyor.

Temmuz 22, 2013

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın