Blog ve Yorumlar

Panel Verilerinin Popüler Olmayan Yüzü

Sorry, this entry is only available in Turkish.

Yazar : Güntaç Özler

Güntaç Özler İzmir doğumludur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ nden mezun oldu. ABD’ de Indiana ve Newyork üniversitelerinden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı, 1976-1983 yılları arasında ODTÜ Ekonomi Bölümü' nde çalıştı. 1985’den sonra Piyasa Araştırma alanında 20 yılı aşkın bir süre çalıştı. 2008 yılında emekli oldu. Halen çeşitli üniversitelerde (Bahçeşehir. Toros, Aydın ve Atılım Üniversiteleri) İstatistik, Ekonomi, ve Pazarlama Araştırmaları dersleri vermektedir

September 6, 2013

2

Blog ve Yorumlar, Bültenler

Please see other entries

Comments (2)

Write Comment

DR ŞÜKRÜ ASLANYÜREK

September 11, 2013 at 1:33 pm

Güntaç beyin, uzun tecrübelere dayanan yorumlarına ve görüşlerine katılmamak mümkün değil. Alışveriş merkezi geliştirme ve perakende marka yönetimi piyasalarının oyuncularıyla yaşadığım benzer bir geçmişe bakarak, şu tespiti aktarmayı görev sayıyorum.: Esnaf gelenekleri ve girişimci içgüdüsünün matematikten üstün tutulduğu bir iş ve karar verme ortamı, ne yazık kı hala güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor. Onlarca milyon dolarlık alışveriş merkezi projelerinin karar süreçlerine bile, mevcut veri havuzunun ve bilgilerin yeterince kullanılmadığını görüyoruz. En tepeden, kartal bakışıyla değerlendirilirse bence bunun sebebi, ta Roma’dan ve (sonra Osmanlı’dan) gelen kamu yönetimi yapısının girişim/istikrar ortamı/sermaye birikimi süreçlerini zedelemesi ve girişimcilerin “zor” matematik yerine “kısa vadeli ve kolay” olan içgüdüyü koymalarıdır (koymak zorunda kalmalarıdır)

şemsettin dertli

September 11, 2013 at 3:05 pm

”Ekonomi politikasının yöneticileri, tüketici talebinin dinamiklerini daha iyi bilseler, büyüme, tüketim, yatırım harcamaları ve bunlarla bağlantılı olan, faizler, döviz kurları, dış açıklar ve bunların daha iyi yönetilmesi açısından daha yetkin olabilirlerdi.”
Sevgili Güntaç;Akıl ve bilimin birleşmesine eklenen öngörü(duygu-tarih bilincini de içerir) insanlaşmanın tamamlanması aşamasıdır.Henüz bu coğrafyanın insanları bu aşamaya gelemediler.Bunun için batının yaşadığı din ve demokrasi savaşları yaşanmalıdır.
Ekonominin % 25 i kabul edilen inşaat -mimari üzerine hangi araştırma ve belirleme vardır.Yoktur.Mühendis kimliğim nedeniyle bu konunun ülke ekonomisinin ve refahının can damarı olduğunu bilmeme rağmen hiç bir çalışmanın olmadığını görmek ve bu konuda Sevgili Vural’a düşüncelerimi iletmekten başka bir şey yapamadım.

Yorum yazın