Haberler

Araştırmada Yenilikler Konferansı 24 Mayıs’ta Gerçekleştirildi

Büyük Verinin Psikolojisinden, Mülteci Konusuna; Zamanın Önüne Geçebileceğiniz Kontrollü Yenilikler ve Kontrolsüz Yenilikler Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda anlatıldı

Yalnızca Araştırmanın gelişimine odaklanan ve geliri sosyal projelere aktarılan tek konferans olan Araştırmada Yenilikler Konferansı, 24 Mayıs’ta Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleştirildi.

Pazarlama ve araştırmanın en sıcak konuları, alanının global ve yerel uzmanlarıyla Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda ele alındı.

Moderatörüğünü CNN TÜRK’ün deneyimli ismi Başak Şengül’ün gerçekleştirdiği konferansın açılış konuşmasını yapan Konferansı Başkanı ve Ipsos CEO’su Sidar Gedik şunları iletti: “Yıllardır hem Araştırmada Yenilikler Konferansımızda, hem de yenilik konusunun ele alındığı birçok başka toplantıda Yenilik konusu, doğal olarak yeni teknikler, buluşlar, teknolojiler temelinde ele alındı. Ancak yenilik her zaman insanın kontrolünde gerçekleşmiyor, bazen de genel koşullar belirleyici oluyor ve işinizi eskisinden farklı yeni bir şekilde yapmak zorunluluğu doğuyor. Bundan hareketle biz de bu seneki konferansımızda konu başlıklarını; yeni teknolojiler temelinde kontrollü bir şekilde süreçlerimize dahil ettiğimiz yenilikler ve kontrolümüz dışında hayatımıza giren ve işimizi farklı bir şekilde ele almak durumunda olduğumuz yenilikler olarak 2 ana başlık altında belirledik. Büyük Verinin Psikolojisinden, Göç olgusuna varan geniş bir yelpazede bu yenilikleri katılımcılarımızla paylaşmak istedik.

Hem profesyonel hem de toplumsal paylaşım için hepimize güzel bir fırsat sunan Araştırmada Yenilikler Konferansımızın bu yıl sekizincisini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.

Ayrıca, bu sene Ipsos’un Türkiye’deki 10. Yılı… 10. Yılımızı kutlamak için de uzmanlarımız tarafından Eskimeyen İçgörüler adlı bir kitap hazırladık, uzmanlık alanlarımızla ilgili değerli bilgi ve içgörüleri bu kitapta topladık ve konferans katılımcılarımıza hediye ettik.”

Konferansın topluma katkı sağlama işlevi her yıl olduğu gibi bu yıl da devam etti. Konferansa katılım, Unicef Türkiye Milli Komitesi’ne bağış yapılarak sağlandı. Toplanan bağışlarla UNICEF’in “Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” Programına destek olundu.

Konferansın diğer konu başlıkları ve konuşmacıları ise şöyleydi:

Dijital Ayak İzlerimiz Psikolojik ve Davranışsal Tahminlerde Nasıl Kullanılıyor?
Hepimiz günlük hayatımızda; hareketlerimizi, tutkularımızı, ilişkilerimizi ve davranışlarımızı kaydeden milyarlarca veri noktası yaratıyoruz. Cambridge Üniversitesi Psikometri Merkezi’nin yaptığı araştırma gösteriyor ki bu dijital ayak izleri, özellikle sosyal ağların da artışıyla, kişilik, zeka, liderlik özellikleri gibi psikolojik özelliklerinin de tahmin edilmesini sağlıyor. Büyük sosyal veriye psikometrik teknikleri uygulayarak araştırmaya getirilecek yeni yaklaşımla kaliteli bilgiye ulaşmak mümkün. Konferansın en merak edilen konuşmacılarından olan Cambridge Üniversitesi Psikometri Merkezi Direktörü Vesselin Popov, işte bu yeni yaklaşımın etkili ve etik bir şekilde nasıl uygulanacağını örnekleriyle açıkladı.

Araştırmada Çığır Açıcı İki Büyük Trend: Deneyimsellik ve Bilgi Küratörlüğü
Deneyimli araştırmacı ve Ipsos’un Kalitatif Araştırma Uzmanlık alanı olan Ipsos UU’nun Global CEO’su Jacquie Matthews, doğru, ilham verici ve hikayesi olan bilgiye hızlıca ulaşmak için veriyi sosyal bilgiye dönüştüren ve ihtiyaç duyulan içgörüye her an her yerden ulaşılmasını sağlayan yepyeni bir araştırma yaklaşımını anlattı. Matthews, aynı zamanda arttırılmış gerçeklik (VR) uygulamaları araştırmalarda nasıl kullanılıyor örneklerle açıkladı ve sunumu esnasında bir artırılmış gerçeklik uygulaması gerçekleştirildi.

Ipsos Global Trendler Araştırması
Çok çeşitli araştırmalardan ve analizlerden derlenen ve Türkiye dahil dünyadaki trendleri gösteren Global Trendler Araştırmanın son bulgularını Ipsos Knowledge Center Başkanı Simon Atkinson aktardı.

Soru Formu Tasarımında Davranış Biliminin ”Sihirsel” Öğretilerinden Yararlanmak
Sadece doğru soruyu sormak değil soruyu doğru sormak da çok önemli… Davranışlarımıza yön verebilen bilişsel yanılgılar ve kullandığımız zihinsel kısayollar seçimlerimizi, beyanlarımızı etkiliyor. Bu alandaki uygulamaları ve ortaya çıkan ilginç bulguları, Ipsos Partnering & Strategic Insight Direktörü Pelin Halaçoğlu anlattı.

Mülteci Hayatlar Araştırması
Şu anda Türkiye’de resmi rakamlara göre yaklaşık 3 milyon 13 bin Suriyeli geçici koruma altında bulunuyor ve bu nüfusun sadece yüzde 8’i kamplarda yaşıyor. Bu durum bize, Türkiye ve Suriye toplumunun artık bir arada yaşamaya yönelik bir hayat pratiği içinde olduğunu söylüyor. Bu çıkış noktasından hareketle Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü ve İNGEV bir işbirliği yaptı ve Mülteci Hayatlar adlı bir Araştırma projesi başlattı. Araştırma, Türkiye’de kamplar dışında yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşam koşullarını, genel tutumlarını ve tüketme davranışlarını düzenli olarak izlemeyi amaçlıyor. Araştırmadan çıkan en sıcak sonuçları Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nden Semiha Feyzioğlu konferansta paylaştı.

Panel: Türkiye’de Yaşayan Suriyeli Mülteciler ve Topluma ve Ekonomiye Gelecek Etkileri
Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin toplum yapısına, ekonomiye, tüketime, yerel yönetime ve akademik alana gelecek etkileri konferans kapsamında gerçekleştirilen panelde bütün yönleriyle tartışıldı. CNN TÜRK’ten Başak Şengül’ün moderasyonuyla gerçekleştirilen panele Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Kurucusu ve Direktörü Doç. Dr. Murat Erdoğan, Ipsos’tan Semiha Feyzioğlu, deneyimli gazeteci Göksel Göksu ve kendisi de aynı zamanda Suriyeli olan Hacettepe Üniversitesi’nden Tulin Haji Mohamad katıldı.

Mayıs 30, 2017

0

Haberler

Yorum yazın