Bültenler

Hızlı Tüketimde Müşteri Deneyimine Bir de Davranış Bilimi Lensi ile Bakın

Ipsos’un Davranış Bilimi konusundaki uzman ismi Colin Strong tarafından hazırlanan bu makale, Zihin Ekonomisinin (Mind Economy), tüketicilerin hızlı tüketim ürünleri (CPG) markalarıyla etkileşime geçme şekillerini temelde nasıl tekrar düzenlediğini ortaya koyuyor. Tüketicilerin marka kararlarında dijital stratejilerin oynadığı merkezi rolü de göz önünde bulundurarak, Davranış Bilimi destekli tüketici içgörülerinin dijital dünyada marka değerini nasıl direkt olarak ve pozitif bir şekilde etkileyeceğini detaylandırıyor.

Makalede 5 temel Zihin Ekonomisi trendinden bahsediliyor. Bu trendler, teknolojinin tüketici karar veriş şeklini yeniden şekillendirmede beş temel yol olarak değerlendiriliyor ve CPG sektörüyle ilgilerini de bu trendlerde detaylandırılıyor.

5 temel zihin ekonomisi trendi şu şekilde sıralanıyor:

1. Kişiselleştirme: Bireysel ihtiyaçları karşılayan bir hizmet anlayışına doğru kaymak
2. Tasarlanmış Çevreler: Giderek artan oranda tasarlanmış ve kapsayan çevreler; fikirler tutumlar gibi iç işaretlerden ziyade, kararlarımızı bazı dış işaretlerin şekillendirdiği anlamına geliyor.
3. Süre Kısalıyor: Ortaya çıkan arzu ve bunun gerçekleşmesi arasındaki süre kısalıyor
4. Hiper-Rasyonelleşme: Bir markayı kalite sembolü olarak değerlendirmektense, tüketiciler; ürün ve hizmet özelliklerine ve başkaları tarafından ürün hakkında yapılan değerlendirmelere daha çok bakar oldu.
5. Deneyim Odaklılık: Üründen gitgide uzaklaşılması

Makaleyi okumak için buraya tıklayın.

*Makale İngilizce olarak hazırlanmıştır ve orijinal hali ile paylaşılmaktadır.

Kasım 26, 2018

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın