Bültenler

Türkiye’nin Gençleri; Hayalleri, Değerleri, Endişeleri ve Günlük Hayatlarıyla…

Gençler her zaman ülkeler, toplumlar ve şirketler için önemli olmuşlardır; çünkü onlar hem bugünün hem de geleceğin en önemli hedef kitlesidir. Hızlı değişimleri, yeni fikirleri ve yeni trendleri ile hem kendi çevrelerini hem de yetişkinleri etkilerler.

Ipsos’un gerçekleştirdiği Türkiye’yi Anlama Kılavuzu araştırması kapsamında yayınlanan özel rapor, Türkiye’de 17-24 yaş aralığındaki gençlere odaklandı. Bu raporda öne çıkan bazı sonuçları sizler için bu haberde derledik:

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen YGS sınavından da hatırlayacağınız üzere Türkiye’de 17-24 yaş arası bekâr gençler genelde iki yılını üniversite sınavına hazırlanmakla geçiriyorlar; ayrıca üniversite bittikten sonra da iş bulma korkuları ve işte başarılı olabilecek miyim gibi endişeleri oluyor.

Hayallerinde Meslek ve Kariyer İlk Sırada Geliyor
17-24 yaş arası bekâr gençlerin en önem verdiği değerler ise aile, saygınlık ve eğitim… Hayallerinin ilk sırasında ise meslek ve kariyer yer almakta; çünkü gençlerin neredeyse yarısı gelecekte nasıl geçineceğinden endişe ediyor.

Internet ve Sosyal Medya Hayatlarının Merkezinde
Gençler, sosyal ağlarda sevdikleri ve çevreleri ile girdikleri iletişimi ve gerçekleştirdikleri paylaşımı, geleneksel biçimde sosyalleşmelerinden farksız görüyorlar. İnterneti hayatlarının merkezine koymaya başladılar. Gençlerin %74’ü internet kullanırken internette en sık yaptıkları aktivite facebook, twitter, mynet v.b. gibi sosyal ağlara girmek oluyor.

Alışverişte Fiyat ve Hız Odaklılar
Gençlerin %56’sı alışveriş sırasında fiyatın en önemli kriter olduğunu düşünürken %47’si ise alışveriş sırasında özellikle promosyonlu ve indirimli ürünleri arıyor… Gençlerin yarısı ise genellikle en yakın ve en hızlı alışveriş yapabileceği mağazalardan alışveriş yapmayı uygun görüyor.

Gençler sosyal aktivite olarak arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi gezmeyi dolaşmayı ön planda tutarken en yaygın hobileri ise müzik dinlemek…

Türkiye’deki Gençleri Anlamak Raporuyla ilgili daha detaylı bilgi için Ceyhan Demiray (ceyhan.demiray@ipsos.com) ile iletişime geçebilirsiniz.

Mart 24, 2014

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın