Bültenler

Araştırmada Yenilikler Konferansı Konu Başlıkları ve Konuşmacıları Belli Oldu

Resilience / Dayanıklılık temasıyla bu yıl onuncusu 25 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Araştırmada Yenilikler Konferansı’nın konu başlıkları ve konuşmacıları belli oldu. Konferansta bilinçdışı araştırma tekniklerinden, online alışverişçilerin detaylı analizine kadar çeşitli araştırma yaklaşımlarının yanında ekonomik dalgalanmaların toplum, marka ve tüketicilere dönük yansımaları çeşitli ülkelerden örneklerle anlatılacak.

Konferansın birinci bölümünde katılımcılara ilham verecek araştırma teknikleri/yaklaşımları paylaşılacak;

• Tüketicilerle İlgili Taze İçgörüler Elde Etmek İçin Bilinç Dışını Araştırmak
Colin Strong – Ipsos Davranış Bilimleri Global Lideri, Humanizing Big Data adlı kitabın yazarı,

Davranış bilimiyle pazarlama araştırmalarını birleştirerek inovatif yaklaşımlar geliştiren Colin Strong; Davranışlarımız ne zaman bilinçdışıdan kaynaklanır? Ne zaman ise bilinçli düşünce ve isteklerimizin sonucunda bir davranış geliştiririz? Sorularının yanıtlarını; davranışlarımızı şekillendiren zihnimizin farklı yönlerini anlamak için bir çerçeve sunarak ve kullanılan araştırma araçlarından çıkarımları paylaşarak anlatacak.

• Yapay Zeka ile Sosyal Medyayı Kullanarak Etkili İçgörülere Ulaşmak
Jill Telford, Ipsos MORI İngiltere CCO’su
Kirsty Fueller, Big Sofa Video Analizleri Platformu CEO’su

Sosyal Medya, büyük veri, yapay zeka, makine öğrenmesi artık sadece havalı kelimeler olarak kullanılmıyor. Araştırma sektöründe yepyeni teknolojiler geliştiriliyor. İmaj ve videoları veri olarak kullanıp tüketiclerilerle ilgili etkili içgörüler elde etmek artık mümkün. Konferansta imaj ve video tanıma teknolojilerinin araştırmada nasıl kullanıldığı örnekleriyle anlatılacak.

• iDNA ile Online Alışverişçileri Anlamak
Stuart Wood, Ipsos Perakende ve Alışverişçi Araştırmaları Global Başkan Yardımcısı

iDNA: E-ticaretin DNA’sını çözümleyecek özel bir araştırma yaklaşımıdır. Online alışverişçi DNA’sının, adım adım takip ile karar aşamasından teslimata kadar yeniden yaratımı örneklerle Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda paylaşılacak.

Konferansın ikinci bölümünde ise Dayanıklılık/Resilience konusuna sosyolojik ve ekonomik reçetelerle bakılacak:

• Toplumu, Yaşam Tarzlarını ve Tutumlarını Daha İyi Tanıyarak Dayanıklılığa Ulaşmak
Prof. Dr. Nilüfer Narlı, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı
Ahu Şendilmen, Ipsos Tüketici Panelleri Türkiye ve Global Hizmet Birimi Lideri

Türkiye’nin en geniş kapsamlı yaşam tarzı araştırmalarından olan Türkiye’yi Anlama Kılavuzu kapsamında gerçekleştirilen ve toplumu daha iyi anlamanıza olanak sağlayacak toplumsal kümeler çalışmasının en güncel sonuçları ilk kez Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda paylaşılacak. Uzman akademisyenlerle birlikte çalışması yapılan toplumsal kümeler, toplumu anlamak adına bizlere yeni bir pencere açacak…

• Ekonomide ve Pazarlamada Dayanıklılık İçin İlham Verici Reçeteler
Alex Grönberger, Ipsos Latin Amerika Bölge CEO’su
Clifford Young, Ipsos Amerika, Sosyal Araştırmalar Başkanı ve Ipsos Seçim Araştırmaları Global Lideri
Rimantas Reimontas, Ipsos Rusya CCO’su

Dünyada yaşanan ticari gerginlikler, jeopolitik belirsizlikler ve başka birçok unsur küresel ekonomide belirsiz bir döneme işaret ederken, ülkemizde de son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar kolay bir dönemin içinde olmadığımızı bize gösteriyor.

Latin Amerika Ülkeleri, ABD, Rusya gibi dünyanın çeşitli coğrafyalarında benzer süreçleri yaşamış/yaşayan ülkelerin deneyimlerini içeren reçeteler, uzman konuşmacılar tarafından Araştırmada Yenilikler Konferansı’nda paylaşılacak. Konferansta belli ülkelerde yaşanan ekonomik dalgalanmaların yönetim, pazarlama ve araştırma alanlarına nasıl etki ettiği, bu süreçlerden dayanıklılıkla çıkan örneklerle birlikte aktarılacak.

• İş Hayatında, Kişisel hayatımızda ve Sosyal Sorumlulukta Dayanıklılık
Hamdi Ulukaya, Chobani Kurucusu ve CEO’su ve Tent Vakfı Kurucusu

Gerek ticari gerekse sosyal girişimci yönüyle dünyaca tanınan önemli bir isim olan Hamdi Ulukaya Resilience/Dayanıklılık konusunda kendi deneyimlerinden süzülen bir konuşma yapacak ve önerilerini iletecek. Ulukaya konferansa video ile katılım gösterecek.

Araştırmada Yenilikler Konferansı Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor.
Bu yılki konferans katılım ücretlerinin tamamı Balatlı çocukların eğitimine destek olacak. Konferansa katılım Bütün Çocuklar Bizim Derneği’ne yapılacak kişi başı minimum 600.- TL’lik bağışla gerçekleştirilecek.
Toplanan bağışlarla, İstanbul Balat’ta yer alan Kırımlı Aslanbey İlkokulu’nda bir Maker Lab kurulacak ve imkanı olmayan çocukların yaz okuluna katılımları sağlanacak. Yapılacak her bir bağış hem Maker Lab kurulumuna katkıda bulunacak hem de bir çocuğun yaz okuluna katılımını sağlayacak. Hedefimiz en az 100 çocuğun yaz okuluna katılmasını sağlayarak bambaşka deneyimlerle hayata daha umutla bakmalarına katkıda bulunmak…

3 kişilik bağış yapan bir grup +1 kişiyi de davetli olarak getirebilecek.

Hesap bilgileri
Hesap Adı: Bütün Çocuklar Bizim Derneği
Finansbank Kavacık Şubesi
IBAN : TR85 0011 1000 0000 0077 0480 18

Kayıt işlemleriniz için bağış yaptıktan sonra dekontu bana ve konferans@ipsos.com adresine göndermeniz yeterli olacaktır.

www.arastirmadayenilikler.com

Şubat 26, 2019

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın