Bültenler

Kişisel Bakım Alışkanlıklarımızı Anlamak

Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırmamız Türkiye toplumunun bugününü anlamak isteyenler için temel bir kaynak olmaya devam ediyor. Bu geniş kapsamlı araştırmadan çok çeşitli verilerle kişisel bakım alışkanlıklarımızı bu yazıda irdeledik. Ne kadar sıklıkla duş alıyoruz, dişlerimizi fırçalıyoruz? Parfüm, deodorant, cilt kremi ne kadar yoğunlukta kullanıyoruz? Kadınların makyaj yapma sıklıkları neler?… Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Ipsos olarak 2004’ten bu yana düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırmamıza göre Türkiye’de bireylerin %59’u haftada birkaç kere duş alıyor. Her gün duş alanların oranı ise %29. Beden temizliği konusu bizim için tam olarak günlük bir aktivite gibi gözükmüyor.

%38’imiz her gün dişlerini fırçalıyor, %36’ımız ise günde birden fazla kez dişlerini fırçalıyor.

%30’umuz günde bir kez deodorant kullanıyor. %27’imiz ise hiç deodorant kullanmıyor. Bu oran 46 yaş üstü, DE SES grubu, Ege ve Doğu & Güney Doğu Bölgelerinde daha yüksek.

%32’imiz ise günde bir kez parfüm kullanırım diyor. %18’imiz ise hiç parfüm kullanmıyor.

Cilt bakım kremi kullanımına baktığımızda ise kullanma oranlarının daha da düştüğünü görüyoruz. %44’ümüz hiç bakım kremi kullanmıyor. Cilt bakım kremi kullanmayan erkeklerin oranı ise %59. Cilt bakım kremi kullanmayanlarda 46 yaş üzeri bireyler ile Doğu & Güney Doğu ve Akdeniz Bölgeleri öne çıkıyor.

Türkiye’deki kadınların yaklaşık yarısı makyaj yapıyor.

Makyaj yapanların içinde sadece özel günlerde (düğün, bayram gibi) makyaj yapanların oranı %52, sadece hafta içi makyaj yapanların oranı %9 ve sadece hafta sonu makyaj yapanların oranı %10. Her gün makyaj yaparım diyenlerin oranı ise %28. Bu oran 14-25 yaş arası ve Marmara bölgesinde daha yüksek.

Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Hakkında
Ipsos tarafından 2004’ten bu yana 2 senede bir gerçekleştirilen Türkiye’yi Anlama Kılavuzu Araştırması, Ipsos Hane Tüketim Paneli örneklemine ait 14 yaş üstü yaklaşık 16 bin birey ile gerçekleştiriliyor. Türkiye’de insanların yaşam tarzlarını çok çeşitli alanlardan inceleyen bu çalışma ile Türkiye’deki bireyler aynı zamanda hem alışveriş alışkanlıkları hem de sosyal duruşları ile segmente ediliyor.

Ekim 24, 2018

0

Bültenler, Haberler

Diğer yazıları okuyun

Yorum yazın